понеділок, 28 травня 2007 13:41

Симоненко вимагає від Ющенка повернути Піскуна

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко вимагає від Президента Віктора Ющенка скасувати укази про звільнення суддів Конституційного Суду. Про це сказано в повідомленні прес-служби КПУ.

На думку Симоненка, виконання досягнутих домовленостей про врегулювання політичної кризи необхідно почати з повернення в правове поле.

"Зокрема, необхідно відновити роботу Конституційного Суду, для чого Президент зобов"язаний скасувати свої укази про звільнення суддів, як такі, що були видані всупереч чинному законодавству", - цитує прес-служба Симоненка.

Лідер КПУ виступив за розблокування роботи Генеральної прокуратури й скасування указу Президента про звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора.

"Необхідно, нарешті, привести персональний склад Ради з національної безпеки й оборони у відповідність із Конституцією, і, у першу чергу, вивести з її складу голів облдержадміністрацій і секретаря РНБО Плющ, призначення якого на посаду суперечить закону про держслужбу", - сказав Симоненко.

Він також підкреслив, що необхідно скасувати указ про підпорядкування Президентові Внутрішніх військ, які, відповідно до закону, входять до складу Міністерства внутрішніх справ.

10 травня Ющенко звільнив за порушення присяги суддю КС Володимира Іващенка, 1 травня - Сюзанну Станік, 30 квітня - Валерія Пшеничного, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Симоненко вимагає від Ющенка повернути Піскуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі