вівторок, 22 квітня 2008 14:40

Сформувався "прохідний" пул до Київради

Центр політологічного та економічного аналізу "Київ-ХХІ" оприлюднив порівняльний аналіз результатів опитувань громадської думки киян, проведених з моменту початку виборчої кампанії у столиці. Про це заявив директор організації Ігор Мамчур.

Для аналізу були взяті дослідження, що публікувалися у відкритих джерелах інформації. До моніторингу увійшли дані "Соціс", "Соціовиміру", Фонду "Демократичні ініціативи", "Першої рейтингової системи" та інших служб.

Аналітики Центру дійшли висновку, що попри суттєві розбіжності у результатах різних дослідженнях, вже сьогодні можна дійти певних узагальнень та зрозуміти головні тенденції. Зокрема мова йде про те, що вже сформувався лідерський пелотон. Пул "прохідних" партій і блоків складають Блок Леоніда Черновецького (20-30% за різними даними), Блок Юлії Тимошенко (16-25%), Блок Віталія Кличка (12-25%), Блок Олександра Омельченка (6-10%) та Блок "Наша Україна-Народна Самооборана" (4-7%).

Експерти відзначають, що деякі політичні сили, особливо лідери перегонів, вже практично вичерпали свій електоральний запас. Натомість партії та блоки з меншими показниками підтримки мають потенціал для зростання. Так, наприклад, за даними одного з досліджень за Блок Олександра Омельченка вбачають за можливе проголосувати близько 20% киян. Такі ж тенденції можуть стосуватися і деяких інших учасників виборчих перегонів.

Зараз ви читаєте новину «Сформувався "прохідний" пул до Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі