вівторок, 27 червня 2023 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Сенатори США закликали надати Києву "Залізний купол"

Сенатори США закликали надати Києву "Залізний купол"
Сенатори США просять для України "Залізний купол". Фото: eastnews.ua

У Сполучених Штатах Америки сенатори Кріс Ван Голлен і Ліндсі Грем закликали комітет Сенату у справах збройних сил посприяти укріпленню протиповітряної оборони України. Зокрема системами протиракетної оборони "Залізний купол".

Сенатори не просять Ізраїль надати Україні свої батареї ПРО, а хочуть, аби США передали власні системи, повідомляє "Голос Америки".

"Вашингтон уже передав обладнання та боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot і HAWK, але ми можемо і повинні надати більше. В умовах постійних атак з боку Росії Україна потребує більшої підтримки для посилення її ППО", – йдеться у спільній заяві сенаторів обох партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ослаб, а отже Пекін перестане допомагати Москві – Маккарті

Кожна батарея "Залізний купол" може захистити територію площею приблизно 150 кв. км, зазначили американські законодавці.

"Ми можемо врятувати більше українських життів, якщо передамо ці батареї. Водночас через серйозні побоювання уряд Ізраїлю заблокував передачу США цих батарей", – сказали посадовці.

Сполучені Штати Америки планують 27 червня оголосити про нову військову допомогу для України до $500 млн. Очікується, що до нового пакету увійде наземна техніка.

Повідомляють про 30 бойових машин піхоти Bradley і 25 бронетранспортерів Stryker.

Зараз ви читаєте новину «Сенатори США закликали надати Києву "Залізний купол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі