четвер, 28 липня 2016 12:10

Семерак наказав перевірити всі сміттєзвалища

Семерак наказав перевірити всі сміттєзвалища
Фото: ua.lexss.org

Міністерство екології дало доручення органам місцевого самоврядування перевірити та відзвітувати про стан усіх сміттєзвалищ.

Про це журналістам розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

"Міністерство екології та природних ресурсів і я як міністр ініціювали інвентаризацію всіх сміттєзвалищ, які є на території України. Відповідне доручення Кабінету міністрів було скероване всім обласним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування.

Міністерство екології зараз узагальнює ту інформацію, яку отримуємо від територіальних органів. Її заносимо на інтерактивну карту, яка буде доступна найближчим часом. Другий етап - створення інтерактивної карти. Створюємо мобільний додаток, через який кожен громадян зможе зафіксувати та поінформувати Міністерство екології та природних ресурсів про дотримання екологічного законодавства", - розповів Семерак.

За словами міністра, усі об'єкти будуть моніторити.

"Дуже легко, маючи координати кожного нелегального сміттєзвалища, через кадастрову карту побачити, хто є користувачем цієї ділянки. Згідно з законодавством, користувач відповідає за те, що на ній відбувається. Будемо робити все, щоб поінформувати користувача і зобов'язати прибрати ділянку", - додав Семерак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибовицьке сміттєзвалище знову горить

Нагадаємо, 7 червня у селі Великі Грибовичі на Львівщині на території сміттєзвалища виникла пожежа. Потім стався обвал твердих побутових відходів, внаслідок чого під завалами загинули троє рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «Семерак наказав перевірити всі сміттєзвалища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі