понеділок, 03 листопада 2008 12:27

Семенюк попередила олігархів

Голова Фонду державного майна України (ФДМ), член Соцпартії Валентина Семенюк-Самсоненко попереджає, що, "якщо олігархи спробують розпочати звільнення або заморозити зарплату робочим, їм доведеться розлучитися з приватизованими підприємствами".

Як повідомили в прес-службі СПУ, Семенюк-Самсоненко зазначила, що Фонд державного майна стоятиме на позиціях захисту людини праці і не дозволить власникам приватизованих підприємств звільняти робочих, заморожувати зарплату, посилаючись на світову кризу. "Інакше, олігархам доведеться розлучитися зі своїми заводами і комбінатами - це тверда позиція ФДМ", - підкреслила вона.

За її словами, "сьогодні 80% власності належить капіталістам, але вони коли приватизовували крупні підприємства, то брали на себе зобов"язання зберігати робочі місця, стабільно виплачувати зарплати, забезпечувати соціальний захист трудящих".

Чиновник також заявила, що не боїться погроз на свою адресу і тиск на ФДМ з боку олігархів.

"Я пережила і переживу багато що, але ніколи не допущу перегляду умов договорів приватизації, хоча сьогодні до мене пачками надходять такі прохання", - підкреслив соціаліст.

Глава ФДМ запевнила, що спільно з профспілками має намір відстоювати права працюючої людини. "Зараз профспілки піднімаються, активізується профспілковий рух, вони активно співпрацюють з Фондом держмайна в плані захисту прав трудящих", - підсумувала Семенюк-Самсоненко, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк попередила олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі