неділя, 09 серпня 2009 10:53

Секретаріат президента не чинить галас, аби заявити про себе - Ульянченко

Секретаріат президента не чинить галас, аби заявити про себе - Ульянченко
Голова секретаріату президента Віра Ульянченко заявляє, що ні секретаріат, ні РНБО не дублюють функції кабінету міністрів.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу в суботу ввечері.

"Ніякого дублювання в секретаріаті президента і в РНБО немає. РНБО –це конституційний орган і має свої повноваження і жодним разом вона не дала підстав думати про те, що якісь є дублювання діями уряду", - сказала Ульянченко.

"Секретаріат президента - це допоміжний орган президента. І у президента є конституційне право забезпечити законність в державі. Постанови кабміну чи інші рішення і закони, які ухвалює ВР мають відповідати Конституції. І право президента слідкувати за цим. У нього така робота", - зазначила вона.

Ульянченко підкреслила, що листи та вето не є "критикою заради критики". "Це фахові пропозиції, і немає в секретаріаті мети чинити галас заради того, аби заявити про себе, або показати якісь неправомірні дії уряду. Це робота секретаріату - допомагати президенту виконувати свої конституційні обов"язки", - зазначила Ульянченко.

Водночас вона наголосила, що є звинувачення на сторону секретаріату, але "немає фахової оцінки його пропозицій".

"Я б хотіла почути хоч один раз авторитетних людей, які б сказали, що пропозиції, які виходять від секретаріату президента, є непрофесійними".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат президента не чинить галас, аби заявити про себе - Ульянченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі