четвер, 24 травня 2007 18:11

Секретар РНБО вважає дії Цушка спробою силового захоплення Генпрокуратури

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Іван Плющ вважає, що міністр внутрішніх справ Василь Цушко перевищив свої службові повноваження своїми діями в Генеральній прокуратурі в четвер. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Плющ називає подібні дії з боку глави МВС спробою силового захоплення Генпрокуратури.

- Разом з бійцями спецпідрозділу "Беркут" керівник МВС вдерся в будівлю Генеральної прокуратури. Він наказав своїм підлеглим заарештувати співробітників Управління державної охорони, які охороняють адміністративні приміщення Генпрокуратури. Озброєні "беркутівці" розосередилися на різних поверхах будинку на вул. Різницькій, виламали двері в службовий кабінет Генерального прокурора і поводилися явно неадекватно, - відзначив секретар РНБО.

- Вважаю, що Василь Цушко явно перевищив свої службові повноваження. Його наказ про арешт співробітників УГО порушує норми законів, що діють, у тому числі і Основного, який має вищу юридичну силу. Підкреслю, що стаття 60 Конституції чітко вказує на юридичну відповідальність за віддачу і виконання явно злочинного наказу. Основний Закон також указує, що ніхто не зобов"язаний виконувати явно злочинні розпорядження. Те, що наказ Цушко був саме таким, не викликає сумнівів", - говорить Плющ.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО вважає дії Цушка спробою силового захоплення Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі