неділя, 14 жовтня 2012 09:28

"Зараз західним елітам треба створювати союз із нашими громадянами, а не олігархами"

"Зараз західним елітам треба створювати союз із нашими громадянами, а не олігархами"
Модель глобалізації, в яку 20 років була вписана Україна, формувала особливий тип політичного режиму, наголошує Карасьов Фото: 24tv.ua

Економіка в світі змінюється. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Сьогодні вже не треба стільки нашої експортної сировини, як раніше. Хіба що тільки потреба в зерні зростатиме. Ще кілька років тому були дешеві гроші – їх позичали, щось будували, купували машини, проїдали. Тепер цього немає. Потрібна зорієнтована на внутрішній попит економіка. Це означає створювати робочі місця, платити зарплати", - наголосив він.

За словами Карасьова, модель глобалізації, в яку 20 років була вписана Україна, формувала особливий тип політичного режиму.

"Він характеризується неформальним союзом західної еліти та українських і російських олігархів. Чому? Бо наші давали метал, Путін – газ. Але сьогодні Європі треба менше газу. Тому виникає антимонопольне розслідування проти "Газпрому". Путін уже не потрібен", - зауважив політолог.

"Українській владі кажуть: "Ви не вмієте керувати країною, саджаєте своїх опонентів, ми розриваємо з вами угоду". Зараз західним елітам треба створювати союз із нашими громадянами, а не олігархами. А ми підходимо до межі, коли: або проведемо політичні й економічні реформи і вибудуємо в себе європейські відносини, або "з'їмо" європейську перспективу. Тоді станемо типовою африканською країною", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія зголосилася допомогти Україні наблизитися до Європи

Повне інтерв'ю Вадима Карасьова читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз західним елітам треба створювати союз із нашими громадянами, а не олігархами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі