понеділок, 22 березня 2021 12:02

Ще одному судді дали тюремний термін

Ще одному судді дали тюремний термін
Антон Гайдур із адвокатами. Фото: Олег Новіков, "Слово і діло"

У понеділок Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Антону Гайдуру у справі про хабарництво.

Торік у лютому детективи Національного антикорупційного бюро спіймали суддю "на гарячому" під час отримання 15 тис. грн за рішення на користь позивача в цивільній справі, повідомило НАБУ.

Судді визначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років із позбавленням права обіймати посаду судді протягом 3 років. Крім того, судді вирішили конфіскувати все майно, яке належить Гайдуру.

Рішення 22 березня ухвалила колегія суддів ВАКС під головуванням Лесі Федорак, пише "Слово і діло".

"Антона Гайдура визнати винним у пред'явленому обвинуваченні", - йдеться в рішенні.

Водночас ВАКС визначив Гайдуру 168 160 грн застави як запобіжний захід. Також на суддю поклали низку обов'язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Пізніше він вніс цю суму. Вища рада правосуддя відсторонила суддю від роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційну систему в Україні намагаються знищити - Ситник

Минулого тижня колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок щодо судді Жовтневого районного суду міста Дніпра. Йому присудили 3 роки та 6 місяців позбавлення волі за хабарництво.

Зараз ви читаєте новину «Ще одному судді дали тюремний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі