понеділок, 19 травня 2014 16:58

"Здати Донбас - означає зрадити мільйони лояльних до України громадян" - Березовець

"Здати Донбас - означає зрадити мільйони лояльних до України громадян" - Березовець
Фото: espreso.tv

Більше 80% населення Донбасу не хочуть від'єднання регіону від України.

Про це Gazeta.ua заявив політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи можливість від'єднання території Донбасу й Луганщини від України. Нагадаємо, деякі з експертів наразі дотримуються думки, що Донеччина більше не може існувати у складі України.

"Не можна відпускати Донбас, - пояснює Березовець. - Те, що таке пропонується взагалі - повна маячня. Ця територія - українська. Абсолютна більшість населення не хоче від'єднуватись. Є лише маленька група, близько 15% за соцопитуваннями, яка хоче, щоб Донбас від'єднався. Понад 80% населення виступають проти цього".

На думку експерта, ситуацію на Донбасі не можна порівняти навіть із Кримом.

"Здати Донбас - це зрадити мільйони лояльних до України громадян. Вони сьогодні потребують захисту і допомоги. Багато говорять зараз: чого вони себе не захищають. Треба розуміти, що захиститись вони можуть тільки зі зброєю в руках. Для них мирний спротив - смертельно небезпечний. Цих людей викрадають і вбивають. Тому Україна спочатку має цих людей, як мінімум, озброїти і тоді можна говорити, що вони повинні себе захищати", - наголосив Березовець.

Натомість децентралізація влади, на думку політтехнолога, може стати реальним виходом із кризи:

"Вона передбачає наділення регіонів перш за все економічними повноваженнями. Але в жодному разі не надання нових повноважень місцевим органам влади в частині гуманітарної політики. Це має визначати центр. Саме центр має займатись тим, що визначатиме питання безпеки - тобто служба безпеки, прокуратура, армія й прикордонники мають бути підзвітні центральній владі. Все інше - податкову, місцеву міліцію, чи це може будуть шерифи - можна віддати на відкуп місцевій владі", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Здати Донбас - означає зрадити мільйони лояльних до України громадян" - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі