середа, 09 квітня 2014 12:56

СБУ затримала російську агентку "Багіру", що влаштовувала збройні сутички на півдні України
14

Фото: vkontakte

СБУ затримала громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Російською агенткою виявилася Марія Коледа, 1991 р.н. Вона прибула в Херсон 4 квітня ц.р., пише СБУ. За її словами, це вже дев'ята її подорож в Україну. Протягом 5-6 квітня іноземка провела низку зустрічей із лідерами та активістами проросійських рухів у м. Херсон, а також відвідала окремі районні центри області для моніторингу ситуації на місцях.

"7 квітня ця особа брала безпосередню участь у сутичках під Миколаївською ОДА, під час яких застосовувала вогнепальну зброю, у наслідок чого, за її словами, поранила трьох осіб. Після цих подій вона, переховуючись, повернулась у Херсонську область", - зазначили у відомстві.

Оперативниками встановлено, що 8 квітня Коледа доповіла своєму кураторові в РФ про наявність в "активістів" саморобних вибухових пристроїв у "необмеженій кількості" та досягнуту домовленість щодо отримання ними стрілецької зброї. Вона також звітувала про підготовку двох диверсійних груп (7 осіб з м. Херсон та 6 осіб з м. Нова Каховка) для направлення у м. Донецьк для участі у масових заворушеннях.

Коледа отримала також вказівку з'ясувати стан озброєння співробітників ДПСУ на кордоні АРК з материковою частиною України та можливість потрапляння з Криму, легально або в обхід встановлених пунктів пропуску, осіб, яким СБУ заборонила в'їзд в Україну.

СБУ повідомляє, що під час затримання у росіянки вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами та методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала російську агентку "Багіру", що влаштовувала збройні сутички на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі