середа, 10 вересня 2014 20:19

СБУ викрила схему виведення в "тінь" понад 60 млн грн через банки, пов'язані з сином Януковича

СБУ викрила схему виведення в "тінь" понад 60 млн грн через банки, пов'язані з сином Януковича
Олександр Янукович Фото: zn.ua

Служба безпеки України викрила і припинила злочинну фінансову схему з виведення в тіньовий оборот десятки мільйонів гривень в Сумах.

"Встановлено, що в кінці 2013 року в Сумах були створені три приватні підприємства, зареєстрованих на двох громадян Росії. Реквізити зазначених товариств використовувалися для оформлення фіктивної фінансово-господарської діяльності з підприємствами Києва, Дніпропетровської, Полтавської, Харківської, Запорізької областей та АР Крим", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в середу.

В СБУ інформують, що здійснені на десятки мільйонів гривень операції проводилися через банківські установи, пов'язані з Олександром Януковичем і його оточенням.

"За оцінками фахівців, ці "махінації" завдали збитків державному бюджету на суму понад 64 мільйонів гривень", - зазначають в спецслужбі.

За матеріалами Служби безпеки України Головним управлінням Міністерства доходів України в Сумській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємство, яке завдало великої матеріальної шкоди державі) Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила схему виведення в "тінь" понад 60 млн грн через банки, пов'язані з сином Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі