четвер, 28 лютого 2008 09:20

СБУ розповість у Донецьку і Луганську про УПА і Голодомор 1932-1933 рр.

Служба безпеки України ініціювала і організувала проведення в східних регіонах виставок, присвячених УПА і Голодомору 1932-1933 годо

 Про це заявила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

"19-27 лютого в Донецьку проходить фотовиставка "Українська повстанська армія: історія нескорених". У Луганську 20 лютого пройшла презентація книги "Голодомор на Луганщині 1932-33 років", - повідомила Остапенко.

За словами прес-секретаря СБУ, на виставці в Донецьку представлені розсекречені документи з архіву Управління СБУ в Донецькій області. Зокрема, тут можна ознайомитися з дев"ятьма кримінальними справами, які органи НКВД порушили проти учасників Оунівського підпілля в Донецькій області.

Представлена в Луганську книга "Голодомор на Луганщині 1932-33 років" вийшла в друк тиражем в тисячу екземплярів, які будуть передані в бібліотеки і навчальні заклади Луганської області і інших регіонів України.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомляла, що має в своєму розпорядженні величезну кількість документів, які підтверджують масові злочини НКВД проти учасників руху ОУН-УПА і жителів України.

Як свідчать архівні матеріали, серед іншого, бойовики органів, що видавали себе за один з підрозділів ОУН-УПА, займался грабунками, а також вбивали громадян у селах Західної України.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ розповість у Донецьку і Луганську про УПА і Голодомор 1932-1933 рр.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі