неділя, 24 грудня 2023 23:39

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ показала ще один дрон, який знищує російський флот

СБУ показала ще один дрон, який знищує російський флот
СБУ показала дрон "Малюк", яким знищує ворожий флот. Фото: Українська правда

Служба безпеки України показала ще один вид морських дронів, які відвойовують Чорне море.

"Козак Мамай" наразі є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та може розганятися до 110 км/год. Про розробку цих надводних дронів в СБУ розповіли військовому журналісту Андрію Цаплієнко.

Він уразив 5 серпня великий десантний корабель "Оленегорський гірник" та військовий танкер "SIG".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наближаємо війну до Кремля - Малюк розповів про операції СБУ

Причому дрон "Sea Baby" атакував Кримський міст та інші ворожі обʼєкти.

"Це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яка сьогодні ефективно використовується", - розповів голова СБУ Василь Малюк.

Дрон "Маґура V5", основна морська безпілотна платформа ГУР МО, потопила в кримському селищі Чорноморське 10 листопада два десантні катери під час завантаження на одну з них БТР-82, що подіяло на рішення перемістити флот до Новоросійська.

Завдяки успішним атакам СБУ фактично змінила філософію проведення військово-морських операцій. Так, у жовтні 2022 року морські дрони СБУ атакували ворожі кораблі у Севастопольській бухті. Тоді зазнали пошкоджень чотири військові судна, серед яких фрегат "Адмірал Макаров". А цього року дрони Служби безпеки вразили ракетоносії "Самум" та "Павєл Державін", танкер SIG, десантний корабель "Оленегорскій горняк", а ще завдали пошкоджень великому військовому буксиру "Ніколай Муру" та новітньому розвідувально-гідрографічному кораблю "Владімір Козицький".

Зараз ви читаєте новину «СБУ показала ще один дрон, який знищує російський флот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі