неділя, 13 травня 2012 10:42

Саркозі може потрапити у в'язницю після закінчення дії імунітету

Саркозі може потрапити у в'язницю після закінчення дії імунітету
Саркозі отримав від полковника 100 млн євро

Ніколя Саркозі після закінчення дії "президентського імунітету" може стати фігурантом кримінальної справи. Екс-глава держави, який програв конкуренту від Соціалістичної партії Франсуа Олланду на минулих виборах, буде викликаний для дачі показань відразу по декільком справам.

Зокрема, судді мають намір перевірити порядок фінансування першої передвиборної кампанії Саркозі. Раніше на одному французькому інформаційному сайті з'явився документ, який нібито свідчить, що п'ять років тому Саркозі отримав від лівійського диктатора Муаммара Каддафі 50 млн євро на президентську гонку.

У той же час Президент Білорусі Олександр Лукашенко 8 травня заявив, що Саркозі отримав від полковника 100 млн євро на свою кампанію.

Ці дані підтверджуються і телеканалом Al-Jazeera, який у якості доказів оприлюднив документ, підписаний екс-міністром закордонних справ Лівії Мусою Кусою, в якому йдеться про виділення коштів на передвиборчу кампанію Саркозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама обійняв вагітну Карлу Бруні на саміті "Великої вісімки"

Офіційного підтвердження ця інформація поки не знайшла, проте в зазначеній справі про фінансування кампанії екс-Президента є й інші епізоди.

Зокрема, широкий резонанс отримала справа, пов'язану з Ліліан Беттанкур. За версією звинувачення, спадкоємиця L'Oreal і найбагатша жінка Франції незаконно спонсорувала виборчу кампанію Саркозі в 2007 р. У даному випадку мова йде про 50 тис. євро.

Політологи зазначають, що Саркозі з великою часткою ймовірності може потрапити під суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бруні-Саркозі та Каддафі розігріли нудну Асамблею ООН (ФОТО)

Раніше обвинувальний вердикт був винесений колишньому Президенту Франції Жаку Шираку. Його визнали винним у створенні фіктивних робочих місць в міській адміністрації під час перебування мером столиці період з 1977 по 1995 рр. Суд засудив екс-Президента до двох років позбавлення волі умовно. Після цього "французькі судді набралися сміливості", стверджують експерти.

Згідно французького законодавство, Саркозі може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі може потрапити у в'язницю після закінчення дії імунітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі