четвер, 26 липня 2018 12:19

САП закрила справу про незадекларовані кредити нардепа

САП закрила справу про незадекларовані кредити нардепа
2017 року САП направляла до ГПУ подання на зняття недоторканності з Дениса Дзензерського - його повернули на доопрацювання. Фото: nv.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо невнесення народним депутатом Денисом Дзензерським до декларацій відомостей про фінансові зобов'язання на понад 4 млрд грн.

Відповідне рішення прокурор САП ухвалив 24 липня, передає прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Рішення прийняте нібито на підставі "наукових роз'яснень" щодо тлумачення поняття "фінансові зобов'язання". Національне антикорупційне бюро України переконане, тлумачити законодавство має право лише Конституційний суд, а не окремі науковці чи інститути. Відтак, рішення прокурора НАБУ планує оскаржити", - заявили в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу "рюкзаків Авкова" закрили - Холодницький розбирається

Народний депутат від НФ Денис Дзензерський у своїх деклараціях за 2015 та 2016 роки не вказав дійсні фінансові зобов'язання перед трьома банківськими установами на загальну суму 3,185 млрд грн. Ці зобов'язання виникли у депутата на підставі рішень Бабушкінського та Жовтневого районних судів Дніпропетровська, якими ухвалено стягнути з нього як поручителя у зобов'язаннях заборгованість за кредитними договорами. За рік сума зобов'язань зросла до 4,823 млрд грн.

Сам Дзензерський заявив, що не вважає, що такі зобов'язання необхідно декларувати.

Зараз ви читаєте новину «САП закрила справу про незадекларовані кредити нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі