четвер, 17 липня 2014 10:11

Санкції США не є смертельними для Росії — експерт

Санкції США не є смертельними для Росії — експерт
Фото: joinfo.ua

 

Євросоюз не відмовився від ідеї введення третього пакету санкцій проти Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт з міжнародних питань Володимир Горбач.

"Євросоюз іде у фарватері американців, оскільки теж прийняв рішення запроваджувати санкції. Сподіваюсь, у своїй роботі ЄС керуватиметься чорним списком США. У вчорашньому рішенні вони говорять, що до кінця цього місяця працюватимуть над складанням такого списку. Інша справа, що Америка, як окрема держава, економічно та політично може собі таке дозволити. А Євросоюз оглядається на позицію Росії. Хоча більше все ж на США", - зазначив він.

За словами експерта, відносини Росії та Америки ще погіршуватимуться. "Вони і зараз дуже погані. США півроку не мають посла в Москві. Чим більше агресії з боку Росії, нових санкцій, тим буде ще складніше. Але не думаю, що це зупинить Путіна. Може зіпсувати йому самопочуття та настрій, як бачимо по його реакції. У його найближчого оточення погіршиться економічний стан. В середньостроковій перспективі ці дії спрямовані на стримування Росії в економічному плані", - наголосив Горбач.

"Це достатньо неприємний та дошкульний удар, хоча і не смертельний. Жодні санкції не можуть зупинити російську агресію тут і тепер. Але протягом двох-трьох років вони серйозно підірвуть спроможність Росії продовжувати агресивну політику. Думаю, Путін це розуміє. Якщо ні, то довкола нього є багато людей, які можуть пояснити, що відбувається", - додав він.

Нагадаємо, США ввели санкції щодо низки компаній-представників російського військово-промислового комплексу. Президент Росії Володимир Путін заявив, що це заганяє російсько-американські відносини в глухий кут і завдає їм шкоди.

Зараз ви читаєте новину «Санкції США не є смертельними для Росії — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі