середа, 06 серпня 2014 10:31

Санкції Європи насправді боляче б'ють по економіці Росії - соратник Меркель

Санкції Європи насправді боляче б'ють по економіці Росії - соратник Меркель
Фото: leviafan.org.ua

Після введення третього рівня санкцій проти Росії, подальший економічний розвиток в РФ неможливо.

Про це заявив голова комітету Європарламенту із закордонних справ і соратником канцлера Німеччини Ангели Меркель Ельмар Брок в інтерв'ю ТСН.

Коментуючи заяви російських лідерів, що Росія здатна пережити і третій щабель санкцій, Брок зазначив: "Ситуація вже зараз драматична. Такі запевнення робляться для внутрішнього споживача, щоб заспокоїти людей. Ми знаємо з розмов з відповідальними людьми з Росії, що санкції боляче б'ють по країні , і подальший економічний розвиток в Росії неможливий. Наприклад, в деяких випадках в Росії більше не зможуть добувати нафту, тому що у них не буде потрібного технічного оснащення, бо з банків йде відтік капіталу. Це драматичні наслідки для російської економіки".

При цьому він зазначив, що в такій ситуації Німеччина готова зазнати серйозних економічних наслідків для промисловості.

"Мова йде про 25-100 тисяч робочих місць, які зараз потрапили в зону ризику. Великобританії буде також непросто. Для багатьох країн Євросоюзу санкції обернуться бумерангом. Але ми одностайні, що міжнародне право має діяти. І потрібно розуміти, що негативні економічні наслідки для Європи куди серйозніші, ніж для США. Там вони майже не мають негативних наслідків від санкцій проти Росії", - сказав Брок.

Також Брок розповів, що мета санкцій - показати Володимиру Путіну, що його політика дорого йому обійдеться. "Це мета санкцій. Якщо він перестане підтримувати сепаратистів і Київ зможе встановити центральну владу на всій українській території, ми готові швидко скасувати санкції повністю або частково", - додав він.

Нагадаємо, 29 липня президент США Барак Обама оголосив, що слідом за Євросоюзом він вводить в дію нові секторальні санкції проти Росії, що зачіпають російську енергетику, банки, індустрію озброєнь. Кредити, спрямовані на стимулювання експорту до Росії, теж у Вашингтоні вирішили заборонити.

Зараз ви читаєте новину «Санкції Європи насправді боляче б'ють по економіці Росії - соратник Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі