субота, 19 червня 2021 19:59

Санкції РНБО проти Павла Фукса обмежать вплив Авакова на виборчу кампанію в Харкові - політолог

Санкції РНБО проти Павла Фукса обмежать вплив Авакова на виборчу кампанію в Харкові - політолог
Фукс грав роль у фінансуванні виборчої кампанії в Харкові - Якубін. Фото: ua.news

Рішення РНБО ввести персональні санкції проти харківського бізнесмена Павла Фукса напередодні початку мерської виборчої кампанії в Харкові є не випадковим

Таку точку зору висловив політолог Олексій Якубін.

"Очевидно, що Фукс грав роль у фінансуванні виборчої кампанії в Харкові. Він прив'язаний до Авакова, і вони обидва мали вплив на Ігоря Терехова і його виборчу кампанію", - сказав політолог.

За його словами, рішення РНБО вкладається в логіку дій Офісу Президента, де за повідомленням ряду ЗМІ обговорюється питання про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ уже в вересні.

Якубін також звертає увагу на те, що "Терехов свого часу був і в ЄС, і в нього збереглися прив'язки до Порошенка".

18 червня РНБО України ввів персональні санкції проти Павла Фукса на підставі визнання незаконними ліцензій на видобуток корисних копалин, що належать його компанії. Санкції обмежують можливості Павла Фукса продовжувати економічну діяльність і використовувати отримані кошти.

На початку року Павло Фукс визнав, що підтримає кандидатуру Ігоря Терехова на позачергових виборах міського голови Харкова і висловив упевненість, що таку ж підтримку надасть міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Позачергові вибори мера Харкова призначено на 31 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Санкції РНБО проти Павла Фукса обмежать вплив Авакова на виборчу кампанію в Харкові - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі