четвер, 09 травня 2024 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Саміт миру: Зеленський сказав, які питання розглянуть

Саміт миру: Зеленський сказав, які питання розглянуть
Президент Володимир Зеленський сказав, які питання розглянуть на саміті миру. Фото: president.gov.ua

На саміту миру у Швейцарії країни-учасниці будуть розглядати низку питань.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Києві, повідомили "РБК-Україна".

За словами Зеленського, одним з ключових питань буде можливість повернення полонених у форматі "всіх на всіх". Мова не тільки про військових, а і цивільних українців, яких захопили росіяни.

Також розглянуть питання ядерної і продовольчої безпеки.

"Ми зможемо зробити перші кроки щодо аспекту обміну "всіх на всіх", у поверненні наших дітей додому, депортованих українців. І важливий момент ядерної безпеки і продовольчої безпеки", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни збільшили війська. Україні потрібна вчасна і міцна зброя, щоб їх зупинити - Зеленський

Президент сказав, що ті країни, які хочуть миру, будуть присутні на саміті у Швейцарії.

Зеленський також сказав, що російського диктатора Володимира Путіна необхідно "поставити на місце", оскільки він не зупиниться в Україні.

У січні президент України під час візиту до Швейцарії заявив про підготовку до проведення саміту миру. Захід відбудеться 15-16 червня.

Цього тижня Зеленський запросив на саміт миру президента Литви Гітанаса Наусєду, Польщі Анджея Дуду, прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас і Канади Джастіна Трюдо.

Зараз ви читаєте новину «Саміт миру: Зеленський сказав, які питання розглянуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі