вівторок, 15 травня 2007 18:34

Сацюк мав давати інтерв"ю прокуратурі, а не газеті "Сегодня" - прес-служба президента

Сацюк мав давати інтерв"ю прокуратурі, а не газеті "Сегодня" - прес-служба президента
Прес-секретар Президента України Ірина Ванникова сказала, що правову оцінку подіям, пов"язаним з отруєнням Президента України Віктора Ющенка та розслідуванням кримінальної справи за даним фактом, має лише слідчий, який здійснює досудове слідство, та прокурор. Таким чином вона висловила свою думку щодо публікації в газеті "Сегодня" від 15 травня 2007 року. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Що стосується інтерв"ю пана Сацюка газеті "Сегодня", то слід зазначити, що він мав би повідомити відомі йому факти не на шпальтах друкованих засобів масової інформації, а слідчому прокуратури.

Водночас Віктор Ющенко у своїх публічних висловлюваннях неодноразово заявляв, що очікує встановлення істини винятково правовим шляхом. Відтак Секретаріат президента у зв"язку зі статтею в газеті "Сегодня" переконаний, що органи прокуратури мають розглянути матеріал, опублікований в газеті, та встановити, чи не є це спробою тиску на слідство, оскільки існують усі підстави вважати, що автор інтерв"ю переслідував мету не допомогти слідству, а навпаки відволікти увагу від пошуку об"єктивної істини.

Насамкінець, відзначає прес-секретар, уже неодноразово впродовж останнього часу чиняться спроби нав"язати слідству надумані версії щодо розкриття злочину. Що ж до газети "Сегодня", то подібна публікація є не першим випадком, коли це видання дозволяє собі такі упереджені висловлювання.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Сацюк мав давати інтерв"ю прокуратурі, а не газеті "Сегодня" - прес-служба президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі