субота, 29 липня 2017 18:30

Саакашвілі пояснив, чому у нього відняли громадянство

Саакашвілі пояснив, чому у нього відняли громадянство
Колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі запевняє, що ніяких юридичних підстав забирати у нього громадянство не було. Фото: Информ-UA

Колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі запевняє, що ніяких юридичних підстав забирати у нього громадянство не було.

Про це він розповів "Українській правді".

"Щоб відповісти на юридичні причини, потрібен юридичний процес, а його взагалі не було. Як це все сталося? Спочатку таємно, за два дні (Порошенко - ред.) змінив комісію, а потрібно було б мене повідомити, дати можливість моїм адвокатам ознайомитися зі справою. Треба було зробити процес прозорим, як це робиться в умовах будь-якого правового поля. Проте крадькома, коли я був поза країною, мене позбавили громадянства. Тому не будемо говорити про юридичні підстави", - зазначив Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі розповів, як йому погрожував Порошенко

Крім того, колишній президент Грузії відзначає, що у нього не було на руках ніяких документів, що проти нього ведеться якесь розслідування.

"І тим більше, ніхто в світі навіть про це не заїкався. Тому я не міг вказувати в анкеті, що повідомили якісь ЗМІ. Але про порушені справи знали всі, однак на це чхали все. Ще раз кажу, це був час, коли я їздив, зустрічався з лідерами європейських, африканських країн, з віце-президентом США, приблизно в той же час мав бесіду з президентом Обамою у Варшаві ", - додає політик.

Колишнього главу Одеської ОДА Саакашвілі позбавили громадянства України після того, як Генпрокуратура Грузії передала Україні факти, які він приховав.
У відповідь Саакашвілі заявив, що подасть позов до президента України Петру Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі пояснив, чому у нього відняли громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі