субота, 19 листопада 2022 17:40

Саакашвілі могли отруїти – адвокат

Саакашвілі могли отруїти – адвокат
Скоро опублікують результати експертизи здоров'я Міхеіла Саакашвілі. Фото: eastnews.ua

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі могли отруїти після арешту у Грузії.

Про це свідчать результати експертизи, сказав адвокат Саакашвілі Валерій Гелбахіані. Про це повідомляє інформаційний портал "Новини - Грузія".

У висновку іноземної незалежної експертизи є список виявлених в організмі отруйних речовин. Подробиці опублікують за два дні, сказав юрист.

"Усі хвороби, які діагностують у Саакашвілі, всі симптоми можуть бути спричинені цим отруєнням. Він сам давно підозрював, що його отруїли. Інакше б його хвороби так не розвивалися", – заявив Гелбахіані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міша про це не знає" – у Саакашвілі підтвердили дві хвороби з 36 можливих

Додаткове дослідження потрібне для визначення терміни дати отруєння. Чи це відбулося у в'язниці, чи після переведення Саакашвілі до клініки "Вівамед".

Мати Саакашвілі Гіулі Аласанія сказала журналістам, що у нього підвищений вміст ртуті, барію й талію. Батько політика Ніколоз Саакашвілі вимагає перевести його на лікування за кордон.

Офіційно заяву адвоката ще не коментували.

Міхеіл Саакашвілі ухвалив рішення піти з грузинської політики через стан свого здоров'я.

Саакашвілі 1 жовтня 2021 року затримали в Грузії, куди він повернувся напередодні виборів після восьми років еміграції. Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування. Припинив його за 50 днів 20 листопада, після чого проходив курс лікування в Горійському госпіталі.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі могли отруїти – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі