неділя, 31 липня 2022 09:52

Саакашвілі йде з політики – адвокат назвав причину

Саакашвілі йде з політики – адвокат назвав причину
Міхеіл Саакашвілі вирішив піти з політики. Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Ув'язнений експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі ухвалив рішення піти з грузинської політики через стан свого здоров'я.

Про це заявив його адвокат Валерій Гелбахіані 30 липня в інтерв'ю, передає Imedi.

"Головним завданням порядку денного стало збереження його (Саакашвілі. – Gazeta.ua) життя, виживання. Виходячи з цього, всі інші питання було знято, зокрема політику. Він взагалі йде з грузинської політики, не лише з "Національного руху", а й із грузинської політики", – стверджує адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим

Наголосив, що зараз "стоїть питання життя та смерті, а не політики".

"Зрозуміло, що завдання зовсім інше, ніж те, що було перед приїздом (в Грузію. – Gazeta.ua)", – зауважив Гелбахіані.

Міхеіла Саакашвілі 1 жовтня затримали в Грузії, куди він повернувся напередодні виборів після восьми років еміграції. Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування. Припинив його за 50 днів 20 листопада, після чого проходив курс лікування в Горійському госпіталі.

Грузія закидає Саакашвілі масовий розгін мітингувальників 7 листопада 2007 року, вторгнення в телекомпанію "Імеді" й заволодіння злочинним шляхом майном, що належить Бадрі Патаркацишвілі.

Обвинувачення колишньому президентові Грузії висунули за статтею, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до восьми років. Саакашвілі інкримінують перевищення службових повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі йде з політики – адвокат назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі