субота, 12 лютого 2022 16:52

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим
Омбудсмен заявила про те, що Саакашвілі визнали потерпілим. Фото: dw.com

Україна офіційно визнала експрезидента Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинському ув'язненні.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Процесуальним керівником Генеральної прокуратури України під час досудового слідства громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіла Саакашвілі визнано потерпілим відповідно до статті 55 Кримінального процесуального кодексу України", - зазначила омбудсмен.

Денісова зауважила, що визнання Саакашвілі потерпілим відбулося з урахуванням того, що йому завдано фізичної та моральної шкоди неправомірними діями працівників правоохоронних органів Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До мене застосовували тортури" - Саакашвілі на суді зробив заяву

Омбудсмен нагадала, що 14 січня 2022 року розпочали провадження за фактом вчинення злочину проти Саакашвілі у зв'язку з перевищенням службових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії під час утримання Саакашвілі.

Денісова додала, що процесуальний статус потерпілого дає підстави Саакашвілі в подальшому скористатися відповідними правами на різних стадіях кримінального провадження.

Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі заспівав на засіданні суду 9 лютого гімн України.

Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів після восьми років еміграції. Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі