середа, 09 лютого 2022 11:36

Саакашвілі в суді заспівав гімн України

Саакашвілі в суді заспівав гімн України
Саакашвілі адвокати передали прапор України. Фото: APnews

Експрезидент Грузії та голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі заспівав український гімн під час засідання суду.

Він одягнув куртку з кольорами українського прапора, повідомляє APnews.

Саакашвілі помістили в бокс для підсудних. Він звідти звинуватив прокурорів і суд у корупції.

Під час суперечки адвокати Саакашвілі передали йому український прапор та увімкнули на мобільному телефоні гімн України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До мене застосовували тортури" - Саакашвілі на суді зробив заяву

Слухання ще триває, але Саакашвілі вивели із зали суду.

На підготовчому засіданні суду Міхеіл Саакашвілі не зміг бути особисто, оскільки проходив реабілітацію після 50-денного голодування.

Процес відбуваєтсья в Тбіліському міському суді. Засідання11 жовтня 2021-го провели без Саакашвілі. Тоді його не доправили до суду через заходи безпеки й стан здоров'я.

На попередньому засіданні Саакашвілі звертався до міжнародних партнерів Грузії. Заявив, що його катували, били, принижували й "нелюдськи поводилися".

Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів після восьми років еміграції. Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі в суді заспівав гімн України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі