четвер, 19 травня 2016 17:02

Із виборами на Донбасі матимемо нове Придністров'я - Лук'яненко

Із виборами на Донбасі матимемо нове Придністров'я - Лук'яненко
Фото: akcent.info

Українці не повинні допустити проведення виборів на Донбасі. Це головна ідея маршу "Вимоги Нації", який пройде у Києві 20 травня.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав учасник акції Левко Лук'яненко, в'язень радянських концтаборів, відомий політичний і громадський діяч, Герой України.

"Вибори на Донбасі - це грубе порушення Конституції. Стаття 157 прямо говорить, що вибори не можна проводити в умовах воєнного або надзвичайного стану. Влада боягузлива, тому так нам заявила (що на Донбасі АТО - Gazeta.ua). Але реально маємо війну. Я хочу рахуватися з реальністю, а не з тінню речей. Вибори на окупованих територіях можуть бути узаконенням відриву тих територій. Тоді матимемо нове Придністров'я. Якщо влада допустить там вибори, це буде актом державної зради", - сказав Лук'яненко.

Публіцист наголосив, що дії Кремля мають багато аналогів в історії. Тому політики повинні розуміти, до чого приведуть вибори на окупованих територіях.

"Росію треба розуміти як імперію. Є закон розвитку права і світу: якщо імперія перестає розширюватися - розвалюється. Російська політична еліта розуміє, що 1991 рік був першою фазою розвалу імперії. Вона з цим не змирилася. І готувалася повернути Україну під владу Москви. Відновити імперію в межах Радянського Союзу. Після Революції Гідності почала наступ проти України. Далі події розвиваються не на її користь. Україна захищає свою незалежність, демократію, свободу, право жити на своїй землі. Тому ми праві. На боці права і Бог, і люди. А Москва собі множить ворогів. Виграє у цій війні Україна. Росія розвалиться. Це буде друга стадія дезінтеграції Російської Федерації", - упевнений Лук'яненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії доведеться відповісти за злочини комунізму на трибуналі - експерт

Як повідомлялося, марш "Вимоги нації" пройде в п'ятницю, 20 травня, у Києві. На марші виступлять діячі культури, ветерани АТО, письменники, Герої України та активісти. Серед учасників заходу: Андрій Білецький, Василь Шкляр, Левко Лук'яненко, Степан Хмара та інші.

Зараз ви читаєте новину «Із виборами на Донбасі матимемо нове Придністров'я - Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі