четвер, 24 липня 2014 09:56

Відсьогодні в Україні нова мобілізація

Відсьогодні в Україні нова мобілізація
Фото: censor.net.ua

Прийнятий Верховною Радою України у вівторок і підписаний у середу президентом України Петром Порошенком закон "Про часткову мобілізацію" опублікований в офіційній пресі - газеті "Голос України".

Згідно з положеннями закону, він набирає чинності після публікації, отже, вже в четвер почнеться часткова мобілізація на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим та Севастополя, яка триватиме протягом 45 днів.

За словами секретаря РНБО Андрія Парубія, даний закон (по суті це третя хвиля мобілізації) "дозволить привести додатково в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення".

Крім того, в "Голосі України" опублікований закон про внесення змін до регламенту парламенту, який дав спікеру законодавче право розпускати фракцію, якщо вона стала меншою, ніж при формуванні під час першої сесії.

Закон був прийнятий парламентом і підписаний Порошенком у вівторок, 22 липня, і набуває чинності також після опублікування.

В останній місяць з фракції Комуністичної партії України вийшло кілька народних депутатів, в результаті чого склад фракції КПУ в парламенті став меншим, ніж при її формуванні під час першої сесії.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні в Україні нова мобілізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі