пʼятниця, 27 жовтня 2023 05:27

Румунія закликала ЄС почати переговори з Україною щодо вступу

Румунія закликала ЄС почати переговори з Україною щодо вступу
Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав ЄС якнайшвидше прийняти Україну. Фото: РБК

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що закличе лідерів країн Європейського союзу розпочати переговори про вступ до ЄС України та Молдови до кінця цього року.

Під час засідання Європейської Ради у Брюсселі будуть обговорювати ситуацію на Близькому Сході, підтримку України у її протистоянні з російськими агресорами, довгостроковий бюджет ЄС, економіку, міграцію та зовнішні відносини, написав Йоганніс в соцмережі Х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простіше не стане, але Україна переможе - Зеленський звернувся до українців

"Я ще раз підтверджу тверду підтримку України стільки, скільки буде потрібно, і закличу розпочати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою до кінця 2023 року", – запевнив Йоганніс.

Президент Румунії зазначив, що ситуація на Близькому Сході вимагає чіткої інформації та єдиної позиції, щоб уникнути небезпечної ескалації конфлікту.

Євросоюз готує кілька важливих кроків для України: це стосується і нових санкцій проти Росії, і нових кроків у підтримці України, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Особливо він очікує політичного рішення ЄС про початок переговорів щодо членства України і зі свого боку ми робимо все, щоб бути готовими, запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Румунія закликала ЄС почати переговори з Україною щодо вступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі