четвер, 17 червня 2010 11:59

Рудьковському пробачили польоти до Парижу за державні кошти

Рудьковському пробачили польоти до Парижу за державні кошти

Печерський райсуд Києва 26 травня закрив кримінальну справу, яку було порушено за статтею 364 ч.2 (зловживання владою і службовим становищем) проти колишнього міністра транспорту і зв"язку Миколи Рудьковського, повідомляє "Дело".

Разом із закриттям кримінальної справи з скандального міністра суд зняв усі обмеження: зокрема підписку про невиїзд з постійного місця проживання, а також заборону виїжджати за кордон.

Як пише видання, на рішення суддів вплинула позиція прокуратури - співробітники правоохоронного органу ще 7 квітня винесли постанову, в якій відмовилися від звинувачень на адресу колишнього міністра.

Нагадаємо, першим секретарем політради Соціалістичної партії України вибрано Миколу Рудьковського.

Раніше Рудьковський літав до Парижа за кошти Мінтрансу (390 тис. грн.) з 9 по 12 червня 2007 р.

Наприкінці 2007 року слідчим відділом прокуратури столиці за матеріалами СБУ було порушено кримінальну справу відносно Рудьковського за розтрату майна в особливо великих розмірах під час здійснення приватної поїздки за маршрутом Київ-Париж-Київ (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України) і пред"явлено звинувачення.

Екс-міністр транспорту був затриманий у Києві 9 лютого 2008 р.

Прокуратура Києва 20 березня 2008 р. передала справу на розгляд Печерського суду Києва.

У ЗМІ зазначалося, що Рудьковського у Париж супроводжувала модель Олександра Ніколаєнко, колишня "Міс Україна-Всесвіт". Адвокати екс-міністра намагалися це заперечувати. Вони навіть викликали до суду як свідка Степана Деркача, з яким Рудьковський разом працював у Соцпартії, а при перебуванні Рудьковського міністром транспорту Деркач став першим замгендиректора Держслужби міжнародних автомобільних перевезень. Деркач стверджував, що саме його підприємство, а не Олександра Ніколаєнко, просила Рудьковського злітати в Париж.

7 жовтня 2008 р. Печерський райсуд Києва ухвалив рішення направити справу екс-міністра Рудьковського на додаткове розслідування. Суд мотивував своє рішення тим, що "досудове слідство в справі було проведене з істотним порушенням вимог Кримінально-процесуального закону".

Зараз ви читаєте новину «Рудьковському пробачили польоти до Парижу за державні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі