четвер, 15 червня 2017 08:12

Розкрили мільярдні махінації народного депутата Онищенка

Розкрили мільярдні махінації народного депутата Онищенка
Народний депутат Олександр Онищенко встиг втекти з України до зняття з нього недоторканності. Фото: УНІАН

Рік тому, 15 червня 2016-го, слідчі НАБУ і САП попросили дозволу на арешт народного депутата Олександра Онищенка. Його назвали організатором схеми з відмивання грошей на продажі українського газу через державне підприємство Укргазвидобування.

За даними детективів, загальна сума збитків склала 3 млрд грн. Онищенку інкримінують статті, які передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

5 липня 2016 року Верховна Рада зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на його кримінальне переслідування. До того часу Онищенко встиг втекти з України. Зараз він перебуває у Лондоні.

1 грудня Онищенко заявив, що має компромат на президента Петра Порошенка. Нібито всі розмови з гарантом він записував на вбудований у годинник диктофон і їх передав американським спецслужбам. Пізніше нардеп також розповів британському виданню The Independent про корупцію в оточенні Порошенка. Проте достовірність заяв Онищенка перевірити не вдалося.

У квітні цього року нардеп-утікач повідомив, що одна з європейський країн надала йому статус політичного біженця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не чув" - Порошенко про плівки Онищенка

Зараз ви читаєте новину «Розкрили мільярдні махінації народного депутата Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі