пʼятниця, 06 січня 2023 05:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія привезла до Білорусі ще одну партію бронетранспортерів
1

Фото: t.me/Hajun_BY

Російські окупанти продовжують посилювати угруповання в Білорусі. Цього разу вони привезли туди велику партію бронетранспортерів.

БТР, які доставили росіяни, призначені для озброєння білоруських військ, їх кількість відповідає батальйонному комплекту, стверджує моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" в Telegram.

5 січня в Білорусь прибув ешелон з 34 одиницями бронетехніки. У його складі - нові БТР-82А, а також БТР-80К (командирський варіант радянського БТР-80), броньовані медичні машини БММ та броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-К, які також створені на базі БТР-80.

Враховуючи, що кінцевою точкою призначення є Брест, передбачається, що бронетранспортери призначені для білоруської 38-ї окремої десантно-штурмової бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь оголосила про нарощування військ: з Росії їдуть солдати та техніка

"Варто відзначити, що на озброєння одного з батальйонів 38 одшбр тільки у 2019 році надійшли БТР-70МБ1 (білоруська модернізація БТР-70). Також у бригаді експлуатуються БТР-80. Пізніше інформацію про передачу техніки підтвердило і МО РБ: БТР-82А повинні замінити в 38 одшбр БТР-80" - вказує канал.

У п'ятницю, 30 грудня, з Росії до Білорусі прилетіли шість військово-транспортних бортів ВКС РФ. Літаки могли перевозити техніку або солдатів.

Однак диктатор Олександр Лукашенко вживає всіх можливих заходів, щоб не допустити катастрофічного залучення Білорусі у війну проти України. Білоруське суспільство не підтримає будь-яку подальшу участь країни у війні, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Росія привезла до Білорусі ще одну партію бронетранспортерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі