четвер, 14 грудня 2023 15:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія оголосила Буданова в розшук - ГУР відреагувало

 

Головне управління розвідки відреагувало на оголошення у розшук Міністерством внутрішніх справ РФ начальника української військової розвідки Кирила Буданова.

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов закликав не шукати логіки у діях російських "правоохоронців", передає LIGA.net.

"Це підтримка пропаганди. Буданов має цілу колекцію подібних ідіотських рішень. Це черговий показник ефективної роботи розвідки та Буданова особисто. Головне рішення попереду - це рішення міжнародного трибуналу щодо дій російських воєнних злочинців", - сказав він.

Міністерство внутрішніх справ Росії вигадало для Буданова "звинувачення" з цілої низки статей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР повідомило про стан здоров'я дружини Буданова після отруєння

Росіяни заявляють, що Буданова було помічено в "публічних закликах до здійснення терористичної діяльності" та "сприянні терористичній діяльності".

Йому приписують "організацію терористичної спільноти та участь у ній", а також "незаконне придбання, передання, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння зброї".

Російське МВС оголосило в розшук главу української розвідки Кирила Буданова. Водночас статтю, за якою ведеться розшук, не зазначено.

У жовтні минулого року ФСБ Росії спільно зі Слідчим комітетом РФ заявили, що організатором "теракту" на Керченському мосту начебто були Головне управління розвідки міноборони України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура.

У квітні цього року російський суд заочно заарештував Буданова у справі про "теракт" на Керченському мосту, планують оголосити його у міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила Буданова в розшук - ГУР відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі