середа, 12 березня 2014 10:41

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Російських солдат, БТРи і артилерію масово збирають на кордоні з Херсонщиною

Російських солдат, БТРи і артилерію масово збирають на кордоні з Херсонщиною
"Зелені чоловічки" з Криму у військовій формі РФ. Фото: www.radiosvoboda.org

Російські війська стягуються в районі перешийка, що з'єднує Крим з материком.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав керівник Центру військово-політичних досліджень, член групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"За останню добу (на ранок 12 березня) спостерігається дуже тривожна картина в плані накопичення російських військ в районі перешийка, що з'єднує Крим з материком, а також забезпечення оборони узбережжя півострова. Так... на даний момент в район Перекопу перекинута російська батальйонна група (500 чол), сформована у Чечні. Крім бронетехніки (БТР- 80 і бронеавтомобілі "Тигр"), тут зосереджено до 25 артилерійських установок", - написав він.

Тимчук висловив думку, що першорядне завдання цих підрозділів - не допустити входження на півострів українських військ до референдуму 16 березня.

"Потім сили, що накопичуються можуть бути використані для вторгнення на материкову частину України. Також в район Чонгара перекинуті підрозділи російських військ загальною чисельністю близько 500 чол. Крім того, в районі Фіолента розгорнута батарея берегових ракетних комплексів "Бастіон-П", - наголосив експерт.

"У Гвардійському обладнаний основний командний пункт російських військ. Також за останню добу відзначається різке збільшення польотів розвідувальної авіації противника вздовж східних кордонів України", - додав Тимчук.

Нагадаємо, парламент Криму 6 березня призначив референдум про входження до Росії на 16 березня. В бюлетенях будуть запропоновані два запитання: Ви за входження АРК як суб'єкта складу РФ? Друге питання: Ви за відновлення Конституції Криму 1992 року і збереження Криму як складової частини України?

Зараз ви читаєте новину «Російських солдат, БТРи і артилерію масово збирають на кордоні з Херсонщиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі