неділя, 23 березня 2014 15:30

Росії загрожує ізоляція і стагнація - МЗС Британії

Росії загрожує ізоляція і стагнація - МЗС Британії
Фото: nowyny.eu

Росії може загрожувати довготривала "ізоляція і стагнація" через кризу в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Британії Вільям Хейг. Він закликав країни ЄС не боятися залякувань з боку Москви.

Міністр вважає, що Заходу слід обміркувати новий режим відносин з Росією. Цей режим, на його думку, буде відрізнятися від підходу, який був у відносинах між РФ і Заходом в останні 20 років.

Новий підхід передбачає "виключення Росії з деяких міжнародних організацій та зниження її впливу в Європі". Керівник МЗС Великобританії звинуватив Росію у тактики залякування, властивої "зовсім іншої епохи", передає ВВС.

"Незаконна анексія Криму є обурливим захопленням території, а попередній їй референдум був насмішкою над демократією", - зазначає Хейг

За словами глави британського МЗС, йдеться про серйозну загрозу для європейської безпеки з початку XXI століття.

"На карту поставлені найважливіші принципи, в тому числі територіальна цілісність європейських націй і право демократичних країн на вибір свого майбутнього", - заявляє політик.

Зараз ви читаєте новину «Росії загрожує ізоляція і стагнація - МЗС Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі