субота, 04 червня 2022 23:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готові спалювати будь-які православні церкви в Україні - Зеленський

Росіяни знищили або пошкодили 113 церков в Україні за час повномасштабного вторгнення.

Російська православна церква підтримала військові дії РФ в Україні, тому УПЦ має зробити "відповідні висновки" та засудити "кожного з тих, хто сприяє агресії", сказав президент Володимир Зеленський у черговому зверненні до українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ намагається виправдати воєнні злочини. Кажуть, що б'ють по лікарнях, бо там базуються ЗСУ

Він нагадав, що сьогодні внаслідок російського артилерійського обстрілу згорів Всесвятський скит у Святогірській лаврі, що на Донеччині.

"І це одна з трьох лавр України. Це лавра Української православної церкви, яку в Москві досі вважають повʼязаною з Російською православною церквою. Навіть це не зупиняє російську армію. Вони готові спалювати все – православні церкви так само, як і будь-що інше в Україні", - зауважив Зеленський.

Автор: uainfo.org
  Всіхсвятський скит у Святогірській лаврі згорів внаслідок російського артилерійського обстрілу
Всіхсвятський скит у Святогірській лаврі згорів внаслідок російського артилерійського обстрілу

Президент нагадав, що це не перший удар по лаврі.

"Ще в середу від російського обстрілу загинули троє монахів лаври. Богослужіння змушені проводити в підвалі. Гуркіт артилерії та "прильоти" російських снарядів у лаврі постійні", - сказав глава держави.

Зеленський повідомив, що Росія на сьогоднішній день випустила територією України 2503 ракети різного типу.

З 24 лютого через війну в Україні загинула 261 дитина через те, що "одна людина в Москві" не віддала наказу про припинення війни. І це приниження для всього світу".

Окупанти обстріляли Святогірську лавру в Донецькій області. Горів дерев'яний Всесвятський скит. Окрім монастирської братії та сестер, в храмі перебувало приблизно 300 біженців, серед яких люди з інвалідністю, літні люди, приблизно 60 дітей, у тому числі немовлята

Першу дерев'яну церкву на цьому місці освятили 1912 року. Вона пережила Другу світову війну. Храм знищили більшовики 1947-го. Потім збудували нову церкву 2009 року. Всесвятський скит був найбільшим дерев'яним храмом України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готові спалювати будь-які православні церкви в Україні - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі