пʼятниця, 04 березня 2022 13:51

Росія зазнає втрат по всіх напрямках - Данілов

Росія зазнає втрат по всіх напрямках - Данілов

Російські окупаційні війська зазнають втрат на всіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення Операції Об'єднаних Сил. Вони використали щонайменше 95% своїх батальйонно-тактичних групп, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Українські військові і сили ТРО перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення міст Київ, Харків та щодо виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей. При цьому російське окупаційне командування вже використало не менше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву. Жорнова ЗСУ, ТРО та інших силових підрозділів щодо перемелювання різноманітних "Z", "V", "A" та іншого російського окупаційного матеріалу працюють ефективно і вправно", - написав Данілов у Facebook.

Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації і оновлення, ворог наносить інтенсивні авіаційні та ракетно-артилерійські удари по військових та цивільних об'єктах, пише Данілов.

"Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російськи терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС. Внаслідок чого зайнялася пожежа. І тільки завдячуючи героїчним діям загону ГУ ДСНС України в Запорізькій області вдалось локалізувати небезпеку. Все це наслідок неспроможності Кремля досягнути своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування путіним методів неприховано терористичних", - йдеться у повідомленні.

За словами Данілова, російські окупаційні війська використовують санітарні автомобілі із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів. А також перевдягають в українську форму своїх бійців сил спеціальних операцій та десанту. Обстрілюють мирні райони, міста і села.
"Тому для всієї російської верхівки Гаага наближається все швидше й невідворотно. Гарячим залишається Південний напрямок, на якому окупант концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси. Українське військо готове до відсічі окупанту і його знищення, де б він не знаходився".

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія зазнає втрат по всіх напрямках - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі