пʼятниця, 11 квітня 2014 12:09

Росія якнайшвидше має відвести війська від кордонів з Україною - НАТО

Росія якнайшвидше має відвести війська від кордонів з Україною - НАТО
Фото: e-news.in.ua

Генеральний директор Міжнародного військового штабу НАТО, маршал авіації Крістофер Харпер вважає, що Росія якнайшвидше повинна відвести свої війська від східних кордонів України.

"Генеральний секретар НАТО сказав, що правильним рішенням у разі накопичення сили на східному кордоні України буде відвід цих військ якомога швидше, і деескалація даної кризи. І це те, що НАТО, безумовно, хоче бачити, і дуже скоро", - сказав він українським журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на запитання агентства.

Харпер підкреслив, що НАТО стежить за ситуацією, яка склалася, дуже уважно. "Генеральний секретар днями сказав, що, на його думку, це було найсерйознішою загрозою для європейської безпеки з моменту закінчення "холодної війни". Ми спостерігали, як Росія порушує міжнародне право, і нехтує низкою раніше узгоджених норм, і, звичайно, це турбує всіх союзників по НАТО. Ми спостерігали з деяким жахом, що відбулося в Україні, і продовжуємо стежити за тим, як нарощується число військ на вашій східному кордоні", - зазначив він.

Представник командування НАТО нагадав, що Україну вже відвідувала група експертів альянсу, щоб поговорити про безпеку інфраструктури. За його словами, НАТО буде продовжувати зміцнювати діалог з Україною про партнерство, наступного тижня експерти альянсу знову відвідають Україну, щоб поговорити про те, як можна продовжувати співпрацювати в майбутньому.

"Це дуже серйозна ситуація, і ми всі бажаємо, щоб вона прийшла до швидкого і мирного завершення", - заявив Харпер .

Харпер відвідує Київ у рамках Міжнародного тижня НАТО в Україні, яка проходить з 7 по 11 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Росія якнайшвидше має відвести війська від кордонів з Україною - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі