середа, 06 серпня 2014 15:57

Росія втілює продуману стратегію - політолог

Росія втілює продуману стратегію - політолог
Фото: ye.ua

Росія й надалі розхитуватиме ситуацію на Донбасі, використовуючи продуману стратегію. Про це Gazeta.ua сказав політолог Євген Магда, коментуючи скликання Росією засідання Радбезу ООН. Нагадаємо, що ініціативу РФ щодо направлення власної гуманітарної місії в Україну ніхто з членів Радбезу не підтримав.

"На перший погляд виглядає, що в Кремлі сидять недалекоглядні люди, яким подобається виставляти постійного представника Росії в Раді безпеки ООН Віталія Чуркіна повним дурнем. Оскільки позиція більшості членів Ради безпеки ООН була цілком очевидною. Але насправді це не так. У Росії для України є певна стратегія подальшої дестабілізації ситуації на сході нашої країни і в цілому. Санкції запроваджені Заходом свідчать проте, що Україна не сама зі своїми проблемами. Проте Росія може відповісти на них відповідно - виключно асиметрично. І нині вона здійснює комплекс заходів для того, щоб продовжити тиск на Україну в межах потужної інформаційної війни", - сказав експерт.

Аналізуючи сьогоднішні повідомлення російських засобів масової інформації, Магда зауважив, що вони інформують про засідання Ради безпеки ООН, занепокоєння російського керівництва тим, що відбувається на сході України, гуманітарну місію, але про розклад сил в Радбезі ООН нічого не говорять.

"Тобто з одного боку Росія продовжує тиснути на Україну. З іншого боку її ініціативи мають внутрішньо російський характер і слугують ще більшому підвищенню рейтингу Володимира Путіна, а також подальшому створенню образу ворога в особі України. На сьогоднішній момент Україна, як відомо, посідає друге місце після Сполучених Штатів серед уявних ворогів пересічних росіян", - сказав політолог.

На його думку, російська дипломатія й надалі спричинятиме подібні зусилля для того, щоб максимально розхитувати ситуацію в Україні.

"Завдяки поширенню соціальних мереж, в український інформаційний простір і в суспільну свідомість наразі доволі активно вкидаються різноманітні панічні тези, що от -от відбудеться російське вторгнення. Про це говорять дуже давно, але , якщо таке станеться, то нікого про це не повідомлятимуть. Бо тоді буде втрачений ефект несподіванки. Це все доволі продумана стратегія, на яку Україні потрібно відповідати подальшою мобілізацією суспільства, підвищенням обороноздатності нашої армії та покращенням ефективності українських спецслужб. Це єдиний на сьогодні спосіб", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росія втілює продуману стратегію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі