пʼятниця, 17 червня 2022 03:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вивозить українське зерно в Сирію: оприлюднили нові докази

Американська аерокосмічна компанія Maxar показала свіжі супутникові знімки, на яких видно навантажені краденим українським зерном російська судна.

Світлини зафіксували завантаження викраденого українського зерна на судна у порту Севастополя. Через декілька днів супутники Maxar опублікували зображення тих самих кораблів, що були пришвартовані в Сирії, йдеться на сайті компанії.

Автор: Maxar Technologies
  Російські кораблі в Севастополі
Російські кораблі в Севастополі
Автор: Maxar Technologies
  Окупанти готуються розгружати зерно в Сирії
Окупанти готуються розгружати зерно в Сирії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна завершила посівну: скільки вдалося засіяти

"Два балкери під російським прапором пришвартовані в підконтрольному Росії порту Севастополь і завантажені зерном. Через кілька днів супутники Maxar зібрали зображення тих самих кораблів, що були уже в Сирії. Судна були з відкритими люками і вишикуваними напіввантажівками, готовими вивозити зерно", - зазначають в американській компанії.

У травні країна-агресор Російська Федерація могла незаконно вивезти з тимчасово окупованих територій України понад 180 тис. тонн українського зерна вартістю понад 2 млрд грн.

Супутники Planet Labs неодноразово фіксували довгі колони зерновозів, що тягнулись в бік окупованого Росією Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія вивозить українське зерно в Сирію: оприлюднили нові докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі