понеділок, 03 березня 2014 13:16

Росія виступає агресором перед усім світом - Лук'яненко

Росія виступає агресором перед усім світом - Лук'яненко
Левко Лук'яненко. Фото: telegraf.com.ua

Громадський діяч та дисидент Левко Лук'яненко переконаний, що українська влада вдалась до правильного рішення, що не давала наказів військовим стріляти у Криму.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Українська влада зробила правильно, що не наказала солдатам стріляти по російських військових. Це мудрий крок. Тому що це дало б підставу Путіну пустити всю свою військову армаду проти України. І ця військова армада посунула не тільки на Крим, а на Луганщину, Харківщину. Тобто по плану Путіна - захоплення лівобережної України. Тоді для Заходу було б не зрозуміло хто є агресором. Тому що російська пропаганда сильніша за українську в десятки разів. Росія представила світу, що ми почали війну. Так само було з Грузією. Зараз перед усім світом агресором виступає Росія. Це їм дуже не вигідно, бо мобілізовує світ проти Путіна", - розповів він.

Левко Лук'яненко також назвав не правильні кроки української влади щодо ситуації у Криму: "Треба було відразу арештувати Януковича у Криму і не дати олігархам втекти з країни. Тоді Росія не мала б гасла, що наша влада є незаконна. А так визнають Януковича законним президентом. Наявність Януковича дає можливість Росії вдаватися для такої демагогії. Але звинувачувати нинішній уряд важко, оскільки тоді були дні формування нової влади. Владі було важко приймати рішучі кроки".

Дисидент зазначив, що зіткнення між Росією та Україною було неминуче через наше прагненням до європейського розвитку.

"Політична еліта Росії не відмовилась від ідеї відновити російську імперію. Після того, як українці побороли промосковського Януковича, то перед Путіним постало питання ребром - це або тепер задушити Україну, або назавжди програти Україну. Тоді ідея відродження імперії для російської політичної еліти згасне остаточно. Зараз задача максимум плану Путіна - це підкорити всю Україну. Якщо не вдасться всю, то підкорити лівобережну частину. Якщо не вдасться підкорити лівобережну, то Крим. Якщо не Крим, то Севастополь", - розповів Лук'яненко.

Нагадаємо, Рада Федерації Росії дозволила російському президенту Володимиру Путіну ввести збройні сили на територію України. Такі дії пояснюють необхідністю захисти громадян Росії у південно-східних областях України та у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія виступає агресором перед усім світом - Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі