вівторок, 12 червня 2007 15:16

Росія викупила кримські дитячі табори на весь сезон

Росія викупила кримські дитячі табори на весь сезон
Кримські табори відпочинку відмовляються брати участь у тендерах на закупівлю путівок, через що українські діти позбавляються можливості відпочити в Криму, заявляє начальник управління у справах сім"ї та молоді Харківської області Микола Пахнін.

Про це на прес-конференції заявив начальник управління у справах сім"ї та молоді Харківської області Микола Пахнін, повідомляє у вівторок прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За його словами, зміни в законодавстві про закупівлю товарів і послуг за державні кошти, які набули чинності в березні поточного року, зробили максимально неможливим належне проведення тендерів.

"Вимоги до учасників торгів складаються так, що один учасник платить не менше 10 тис. грн. застави і взагалі оплата тендерної документації є для більшості менеджерів таборів абсолютно не підйомною. Тому активність у тендерних торгах порівняно з минулим роком значно знизилася", - відзначив М.Пахнін.

Він також підкреслив, що цього року жоден з таборів, розташованих у Криму, не брав участі в тендері, який проводило управління. "І така ситуація - в більшості областей України", - сказав М.Пахнін.

За його словами, менеджерам кримських таборів вигідніше приймати дітей із Росії.

"У кримських таборах стверджують: "Наші послуги максимально викупила Росія. Ми знаємо, в яку халепу потрапимо, якщо братимемо участь у тендерах, тому ми, маючи вже відпрацьовані варіанти, братимемо дітей із Росії", - сказав начальник управління.

На його думку, єдиний вихід з такої ситуації - застосування механізму закупівлі оздоровчих послуг у одного учасника. Втім, якщо очікувана вартість послуг перевищує 30 тис. грн., така процедура потребує отримання відповідного висновку Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія викупила кримські дитячі табори на весь сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі