понеділок, 03 березня 2014 08:57

Росія використовує населення Криму, як "живий щит" - капітан ВМСУ

Росія використовує населення Криму, як "живий щит" - капітан ВМСУ

Капітан другого рангу ВМСУ Дмитро Ветгіледскій, який служить в захопленій російськими військами частині в Балаклаві заявив, що північний сусід використовує місцеве населення Криму як "живий щит".

Про це він повідомив російському телеканалу "Дождь".

"26 числа почалося віроломне вторгнення російських військ на територію України. Нас блокували. Не пам'ятаю, хто сказав, що договір , підписаний з Росією, коштує менше, ніж папір на якому він написаний. Ми відбивалися, ходили під снайперами, під кулеметами. Не стріляли, так, але два дні була психологічна атака. Російська частина зібрала купку ідіотів з місцевого населення, поставила перед собою живий щит з місцевого населення, які пішли на частину - ми, природно, в них не стріляли - після чого зайшли російські військові", - розповів військовий.

"Нас залишилося тут 83 людини, на наступний день нас штурмували 300. Скільки було вчора я не знаю, було силове захоплення .

Відразу після захоплення хтось з якоїсь "кримської армії" підходив до офіцерів, пропонував записуватися до них, я плюнув в нього.

Стрільби не було, яка стрілянина, коли ми з кийками, здали всю зброю, а на нас нападають з кулеметами", - заявив український офіцер.

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує населення Криму, як "живий щит" - капітан ВМСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі