понеділок, 19 березня 2007 10:53

Росія відмовляється від українського молока і м"яса через низьку якість

Посол України в Росії Олег Дьомін заявляє про витіснення української продукції з російського ринку. Про це він повідомив в інтерв"ю виданню "Бізнес".

З його слів, багато українських компаній ще не до кінця розуміють, що без підвищення якості їхньої продукції зберегти свої позиції на російському ринку буде досить складно.

"Існують європейські стандарти якості. І якщо ми будемо ними нехтувати й далі, ризик бути витісненими з російського ринку збільшиться. І, у першу чергу, це стосується продукції української переробної промисловості", - сказав посол.

На думку Дьоміна, якщо нинішні темпи державних інвестицій у виробництво молока й м"яса в Росії збережуться, то вже через 3-4 роки українському виробникові на цьому ринку робити буде нічого.

Також він зазначив, що схожа ситуація спостерігається й у сфері високих технологій, зокрема, в авіабудуванні та енергомашинобудування, тому що на ринок Росії сьогодні приходять найсучасніші й потужні виробники подібної продукції.

У жовтні 2006 року уряди України й Росії заявили про намір активізувати розвиток двостороннього торгово-економічного співробітництва, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Росія відмовляється від українського молока і м"яса через низьку якість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі