пʼятниця, 20 липня 2007 16:27

Росія погодилася пропустити цистерни з фосфором транзитом до Казахстану

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич повідомив, що Росія погодила транзит цистерн з фосфором своєю територією у напрямку Казахстану. Як повідомили в Управлінні інформаційно-роз"яснювальної роботи та зв"язків із ЗМІ МНС України, про це міністр заявив сьогодні на Львівщині.

"Я говорив сьогодні з послом Казахстану, мав розмову з послом Росії. На даний момент завантажено вже три цистерни, з яких дві повні, одна порожня, ще чотири готуються до завантаження. Поруч із працівниками МНС працюють представники казахського заводу-виробника, вони допомагають у ремонті цистерн та будуть супроводжувати їх при транспортуванні до Казахстану. Ми сподіваємося на те, що перші завантажені вагони будуть відправленні вже найближчими днями, а можливо і годинами. Спеціально для цього на місці надзвичайної події створено митний пост, щоб усі оформлення відбувалися безпосередньо на місці аварії", - сказав Шуфрич.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи планується транзит вагонів через Київ, міністр запевнив, що у киян немає підстав хвилюватися, адже буде забезпечено такий маршрут, який враховуватиме розташування великих міст. "Ми зробимо все, щоб оминути великі населені пункти", - зазначив Шуфрич, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Росія погодилася пропустити цистерни з фосфором транзитом до Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі