четвер, 08 квітня 2021 17:13

Росія намагалася проштовхнути Януковича до роботи в ТКГ

Росія намагалася проштовхнути Януковича до роботи в ТКГ
Росія прагнула закріпити у ТКГ Януковича. Фото: Reuters

Росія 2019 року пропонувала залучити Віктора Януковича, 4-го президента України, до переговорів у Тристоронній контактній групі для урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це на пресконференції заявив заступник голови Адміністрації президента Росії та парламентер на рівні політичних радників Дмитро Козак.

За його словами, у серпні 2019-го українська сторона обурилася присутністю представників так званих "республік Донбасу" у ТКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський 20 днів не підписує санкції проти Януковича, про які сам заявляв

"Вони запропонували: хай стороною для обговорення будуть не ті, хто зараз, а депутати місцевих рад, які були обрані на виборах 2010-го Добре, спробуймо. А якщо вам запропонують... за стіл переговорів посадити президента, який був обраний 2010 року? Одразу бажання обговорювати фундаментальні причини кризи зникли", - зазначив Козак.

Колишнього президента Віктора Януковича обрали 2010-го. У розпал Революції гідності в лютому 2014 року він утік в Росію.

На пресконференції в лютому 2019-го Янукович заявляв, що готовий просити про обмін полоненими особисто президента Росії Володимира Путіна. Він також закликав надати автономію Донбасу у складі України.

У березні РНБО України запровадила національні санкції проти Януковича. Вони поширюються на все його майно та активи в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагалася проштовхнути Януковича до роботи в ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі