вівторок, 08 квітня 2014 11:25

Росія має чотири сценарїі вторгнення в Україну - британські експерти

Росія має чотири сценарїі вторгнення в Україну - британські експерти

На думку британських експертів з Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), травень стане критичним періодом для дій Росії в України. Грунтуючись на безлічі факторів, аналітичний центр пропонує чотири сценарії можливого російського вторгнення.

Про це повідомляє журналіст Le Figaro Ален Барлюе .

За даними RUSI, Росія зосередила вздовж північного кордону України від Києва до Харкова чотири військових групи загальною чисельністю 50 тисяч чоловік.

Перший запропонований аналітиками сценарій передбачає коротку демонстрацію сили з метою змусити Україну і світове співтовариство вважати втрату Криму як доконаний факт, йдеться в статті.

Другий сценарій передбачає дії російських сил на Південному Сході України для розпалювання заворушень. Вони послужать приводом для відкриття коридору між Кримом і Донецьком, який буде де факто анексований. "Третій сценарій, розширення попереднього, дозволить проросійському руху призвести до розколу країни надвоє, і російськомовні Південь і Схід увійдуть до складу утворення, порівнянного з боснійською Сербською Республікою", - пише журналіст.

"Згідно з четвертим сценарієм, російські війська вчинять стратегічний маневр для створення коридору, що з'єднує Придністров'я і Крим" , - продовжує автор статті.

"Ця дуга,  яка окреслює "нову російську територію", змінить карту Чорного моря і стане основоположним викликом для європейського порядку", - цитує Барлюе застереження RUSI.

Зараз ви читаєте новину «Росія має чотири сценарїі вторгнення в Україну - британські експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі