вівторок, 08 квітня 2014 15:56

Росія хоче перша одобрити українську Конституцію

Росія хоче перша одобрити українську Конституцію
Фото: www.volynnews.com

У Москві наполягають на тому, щоб проект нової української Конституції був представлений ще до проведення переговорів з Україною за участю ЄС і США.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Російський глава МЗС вважає, що влада України в проекті нової Конституції спочатку повинна врахувати думку регіонів (особливо південного сходу про федералізацію), потім представити новий Основний закон на "освячення" Росії, США і ЄС, і тільки потім внести його до Верховної Ради.

Він  заявив, що вважає за необхідне "внести ясність в питання про те, що відбувається з роботою над українською Конституцією", поскільки новий проект "твориться келійно".

"Якщо ви дійсно готові дати повноваження регіонам, запросіть регіони, сядьте разом з ними, почуйте, що вони говорять, а потім починайте переговори", - порадив він.

Нагадаємо, що згідно з Конституцією, в Україні налічується 27 регіонів - 24 області , Автономна Республіка Крим, міста Київ та Севастополь.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче перша одобрити українську Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі