понеділок, 18 квітня 2022 00:49

Російські війська хочуть добити Донбас - Зеленський

Російські війська хочуть  добити Донбас - Зеленський
Росія прагне повного знищення Донбасу. Фото: Офіс президента

Російські війська готуються до наступальної операції на сході України. Хочуть буквально добити Донбас.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу.

Також президент зазначив,що продовжуються постійні обстріли Харкова. Російські війська вдарили зокрема по вулицях Культури, Шевченка і Дарвіна. Станом на цю хвилину у переліку загиблих від цього удару пʼятеро харківʼян, не менше 15 поранених. Тільки за чотири останні дні в Харкові від російських обстрілів 18 людей загинули, 106 – поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заколот генералів" проти Путіна можливий, але не "наступного тижня" - розвідка

"Окупанти намагаються відірвати Херсонську та Запорізьку області за прикладом так званих "ДНР" і "ЛРН". Відповіддю на спробу рубльової окупації Херсонської і Запорізької областей має бути повне охоплення санкціями російської банківської та фінансової систем" - сказав Зеленський.

Президент черговий раз закликав світове суспільство відреагувати на дії окупантів в Україні та запровадити додаткові санкції.

"Демократичний світ повинен відреагувати і на те, що окупанти роблять на півдні України – в Херсонській та Запорізькій областях. Там будують катівні. Викрадають представників місцевої влади та усіх, кого вважають помітними для місцевих громад. Крадуть гроші, направлені на виплату пенсій. Блокують та крадуть гуманітарну допомогу. Доводять людей до голоду" - додав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не віддасть свої території Росії задля закінчення війни. Він додав, що українські військові готові дати відсіч росіянам на Донбасі, і це істотно повпливає на перебіг війни.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська хочуть добити Донбас - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі