пʼятниця, 11 листопада 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські пропагандисти "розганяють" новий фейк про СБУ

Російські пропагандисти "розганяють" новий фейк про СБУ
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 11 листопада.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на російських військовополонених поширюють черговий фейк щодо України, повідомила у п'ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Співробітники Служби безпеки України катували полонених із РФ струмом по кілька годин, до сильних опіків і синців", – дезінформують росЗМІ.

Така інформація не відповідає дійсності, оскільки Україна дотримується положень Женевських конвенцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розганяє нові брехні про Україну і розвал ЄС

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов також поширює чергову маніпуляцію:

"Американців більше турбують ціни на хліб, газ, комунальні платежі. Більшість із них не розуміють, чому величезні кошти витрачаються не всередині країни, не для блага простих громадян, а для далекої України".

Запорізький колаборант Володимир Рогов повідомив, що українська влада нібито зосередила понад 5 тис. польських найманців на Запорізькому напрямку.

"У лавах найманців також є бойовики міжнародних терористичних угруповань", – заявив зрадник.

Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Засоби масового інформування Російської Федерації поширюють чергову маніпуляцію щодо України та вибуху на Кримському мосту.

Депутат держдуми РФ Андрій Луговий попросив генпрокурора РФ перевірити причетність офіцера британських спецслужб Крістофера Доннеллі до вибуху на Кримському мосту, оскільки депутат висловив упевненість, що в теракті простежується "британський слід".

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти "розганяють" новий фейк про СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі